Välkommen till vår nya sida

Hej och välkomna till våra nya sida, HugoSophia.com. Vi som står bakom sidan heter Sophia och Hugo. Vi är två ingenjörer med stort intresse för ny teknik. Vi startade denna blogg eftersom vi båda brinner för elteknik i allmänhet och eldrivna fordon i synnerhet. Vår tanke är att med denna sida lyfta fram elektriciteten som det fantastiska under det faktiskt är. Elektriciteten har en gång revolutionerat världen och nu tack vare nya bättre batterier så är den på väg att göra det igen. Växthuseffekten är vår tids största utmaning, men tack vare elektriciteten så har vi ett verktyg att bekämpa den.

Eldrivna fordon och andra maskiner släpper inte ut några växthusgaser eller smutsiga partiklar. Eldriven teknik är ren och fantastik häftig. Vi tänker därför på denna sida lyfta fram ny teknik och innovation som har potential att göra världen till en bättre plats att leva på. Vi kommer diskutera aktuella ämnen och kanske så småningom testa elektriska prylar och fordon.

Eftersom vi har fullt upp med våra karriärer, familjer och fritidssysselsättningar så kommer vi uppdatera sidan när tid blir över. Så räkna med att det kan bitvis vara lång tid mellan inläggen. Men håll ut, vi hoppas ni kommer tycka att det blir givande läsning! Vi tar även gärna emot gästinlägg inom ämnet! Om du är intresserad att skriva ett inlägg till vår sida hör gärna av dig. Författaren får givetvis sitt namn publicerat.

Testa ett elfordon idag

En fråga man ofta hör är hur man som individ kan bidra till en bättre och mer miljövänlig värld. De två största utsläppsbovarna för en genomsnittlig svensk är dels köttet vi äter och dels alla transporter vi måste göra för att ta oss till jobb, skola, fritidsaktiviteter med mera. Det man kan göra för miljön som ger mest effekt är alltså att dra ner på sin köttkonsumtion samt att dra ner på transporterna eller göra dem mer miljövänliga helt enkelt.

Det bästa man kan göra för att minska utsläppen från sina fordon är att gå över till att gå eller cykla. Men eftersom det oftast inte är möjligt att helt skippa bilen eller mopeden så är det näst bästa alternativet för miljön att köpa ett eldrivet fordon. Elbilar och elmopeder är något alldeles extra, det märker man när man testar dem. De är coola, tysta och smidiga. Elmopeder och elbilar kostar så klart mer än de bensindrivna alternativen. Därför får man ha respekt för att man kanske inte har plånboken för ett elfordon. I många hushåll tror vi dock att möjligheten finns, det handlar bara om att prioritera. Vi brukar därför uppmuntra folk att testköra den där Teslan eller elmopeden. När man väl provkört ett elfordon så är man såld! Här kan du läsa tester om de bästa elmopederna http://www.elmopedinfo.se för inspiration om vilka du vill provköra! Elbilar är fortfarande relativt dyra men det finns mopedbilar som ett billigare första steg. I en nära framtid tror vi på betydande prissänkningar även på elbilarna.

Elcykeln, inte att förglömma

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *